SUSTAINABLE WITH MIAB

MIAB helpt graag mee om de wereld een beetje mooier te maken! Daarom hebben we de afgelopen jaren verschillende ontwikkelingen doorgemaakt en zal MIAB altijd blijven streven naar duurzaamheid. We hebben maar één aarde en daar willen we kostbaar mee omgaan. Graag vertellen we je hieronder hoe MIAB probeert haar steentje bij te dragen.

Het begint bij het produceren en afwerken van onze sieraden. Onze sterling zilveren 925 sieraden zijn voor een deel gemaakt van gerecycled zilver. Dit betekent dat gebruikt zilverwaar wordt omgesmolten en vermengt met nieuw zilver. Zo gaat het oude zilver niet verloren en heeft jouw sieraad meer meegemaakt dan je misschien zou denken.

Wanneer de materialen voor de sieraden en/of sieraden zijn geproduceerd worden ze naar ons kantoor verzonden. Wij bundelen de voorraden van onze producten zo efficiënt mogelijk zodat we niet elke productvoorraad apart hoeven te verzenden, dit scheelt in uitstoot!

Op ons kantoor worden de sieraden gemaakt, afgewerkt en voorzien van alle details. Deze handelingen worden gedaan door ons team in Nederland. Zo bieden wij werknemers in Nederland banen en houden wij het proces dichtbij onszelf. Voor veel van onze producten geldt daarom: Dutch handmade!

Wanneer de sieraden klaar zijn voor de verkoop verpakken wij deze in de glazen MIAB flesjes. Deze flesjes zijn gemaakt van gerecycled glas. Om te zorgen dat jouw flesje niet breekt onderweg verpakken we het flesje in een katoenen zakje. Zo hoeven we geen plastic te gebruiken om jouw sieraden te verzenden!

Mocht je toch niet helemaal tevreden zijn met het MIAB-sieraad? Dan vragen we je om je product(en) terug te sturen in de originele verpakking. Zo kunnen wij het flesje en katoenen zakje weer gebruiken voor een volgende MIAB klant!

Heb je meer vragen over Sustainable with MIAB? Laat het ons weten via info@miab-jewels.com, de klantenservice helpt je graag verder en zal binnen 1-2 werkdagen contact met je opnemen.

Contact